"Elke dag vla met vlokken"

In mijn praktijk werk ik veel met jonge kinderen. Hierbij worden regelmatig voorleesboeken ingezet om het gesprek aan te gaan. In "Elke dag vla met vlokken" komen de 15 meest voorkomende problemen van kinderen in echtscheidingssituaties aan bod. Herkenbaar geschreven. 

 

Samenvatting:

De ouders van Fleur en Joost gaan scheiden. Hierdoor loopt Fleur tegen allerlei problemen aan. Waarom zijn de juiste schoenen nooit in het juiste huis? Houdt papa nog wel van mij als mijn nieuwe broertje er is? Bij wie hoor ik eigenlijk als ik op school ben? Waarom heeft mama ineens een vriendin? En hoe gaat Kerst eruit zien nu papa en mama uit elkaar zijn?
In verschillende, korte, herkenbare verhalen vindt Fleur samen met haar ouders een oplossing voor al deze problemen.
De extra vragen voor de kinderen en de informatieve voetnoot voor de volwassenen biedt extra houvast bij het voeren van een vervolggesprek over het verhaal.

 

Bestellen:

Via Boekscouthttps://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10983

Direct bij mij: bericht via mail: info@praktijk-klem.nl of bel 06-38474089

llustrator Nathalie Riksten heeft de illustraties bewerkt zodat ze ingezet kunnen worden bij de verwerking. Tegen een meerprijs van €4,95 krijg je de gehele set (18 stuks) als PDF meegestuurd, zodat je hem zo vaak uit kunt printen als je wilt.

Via "de Stem van het kind" webshophttps://www.destemvanhetkind.nl/opleidingen/elke-dag-vla-met-vlokken

Prijs: €19,50

Verzendkosten: €4,00

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur van kinderboeken

"Het geheim van de Heksenboom"

Toen mijn kinderen klein waren, is het verhaal van de heksenboom ontstaan en 'een Heksenboom' is inmiddels een begrip geworden in mijn gezin. Om te zorgen dat iedereen de magie van de heksenboom kan blijven zien, is het verhaal in boekvorm uitgegeven.

 

Samenvatting:

Om een wegverbreding mogelijk te maken, moeten een aantal bomen gekapt worden. Ook die ene mysterieuze boom. Tegelijkertijd merkt Maaike dat het weer in de buurt van het kruispunt gekke dingen doet. Er ligt ineens een dik pak sneeuw en de ijzel komt spontaan opzetten. Dit zorgt voor de nodige problemen. Samen met Boer Beuker beleeft Maaike een spannend avontuur en ontdekt ze het geheim van de mysterieuze heksenboom.

 

Bestellen:

Direct bij mij: bericht via mail: info@praktijk-klem.nl of bel 06-38474089

Via Boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8210 

Prijs: €16,50

Verzendkosten: €4,00

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hutspot en Couscous"

In mijn praktijk werk ik regelmatig met jonge kinderen. Hierbij worden vaak voorleesboeken ingezet om het gesprek aan te gaan. In "Hutspot en Couscous" komen de 12 meest voorkomende problemen van kinderen die wonen in een samengesteld gezin aan bod. Herkenbaar geschreven. 

 

Samenvatting:

De ouders van Maartje zijn gescheiden. Maartjes moeder heeft een nieuwe man die al een zoontje heeft en Maartjes vader heeft een nieuwe vriend die al een dochter heeft. Daarom woont Maartje in twee samengestelde gezinnen. In deze gezinnen loopt Maartje tegen problemen aan die kenmerkend zijn voor samengestelde gezinnen. In het ene gezin is ze de oudste en in het andere gezin de jongste. Hoeveel vaderdagkadootjes kun je maken in één knutselles? En hoe zit het met heel-, half- en stief? In verschillende, korte, herkenbare verhalen vindt Maartje samen met haar ouders een oplossing voor al deze problemen.

De extra vragen voor de kinderen en de informatieve voetnoot voor de volwassenen biedt een extra houvast bij het voeren van een vervolggesprek over het verhaal.

 

Bestellen:

Via Boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12503

Direct bij mij: bericht via mail: info@praktijk-klem.nl of bel 06-38474089

Illustrator Nathalie Riksteln heeft de illustraties bewerkt zodat ze ingezet kunnen worden bij de verwerking. Tegen een meerprijs van €4,95 krijg je de gehele set (18 stuks) als PDF meegestuurd, zodat je hem zo vaak uit kunt printen als je wilt.

Prijs: €19,50

Verzendkosten: €4,00

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------