24 AUGUSTUS 2020

DOOR: MARIEL ROELFSEMA

 

Lieve Fleur,

 

Aan de hand van je vader en stiefmoeder kwam je in februari dit jaar mijn praktijk

binnen gewandeld. Met grote blauwe ogen keek je rond. Ik lachte naar je en kon

zien dat je het spannend vond. Negen jaar en nu al heel veel meegemaakt…

 

De kinderen, net als jij, die ik in mijn praktijk zie, hebben allemaal één ding gemeen; hun ouders zijn gescheiden. Sommigen al een tijdje, sommigen nog maar net. Sommigen met nieuwe partners en stiefbroertjes en stiefzusjes of zelfs halfbroertjes en halfzusjes. Allemaal hebben ze een rugzak vol met herinneringen, soms nare, gevoelens, soms niet te begrijpen, en vragen. Aan mij de taak die rugzak een beetje leger te maken samen met jou.

 

Samen met jou heb ik gespeeld, geknutseld en gepraat, maar vooral veel geluisterd. Toch miste ik in dit hele traject iets, iets wat echt bij jouw problemen past, iets waar jij je echt in kan herkennen. Dat gevoel nam ik mee naar huis en uiteindelijk de Corona-tijd in. Juist in die tijd van thuis blijven, besloot ik jou echt te helpen. Ik heb alle problemen van kinderen met gescheiden ouders op een rijtje gezet, inclusief die van jou, en bij elk probleem een herkenbaar verhaaltje geschreven. Verhaaltjes die andere kinderen zeker zullen helpen hun rugzak iets te legen. Alle verhaaltjes samen komen op 4 september uit in boekvorm met jou, Fleur, in de hoofdrol.

Met dit boek “Elke dag vla met vlokken” in m’n hand hoop ik je half september

terug te zien in mijn praktijk zodat we de rugzak samen nog iets lichter

kunnen maken. 

 

Liefs,

Mariel

 

Voor meer informatie over het boek en hoe te bestellen:

https://www.praktijk-klem.nl/Auteur/

“Brief aan Fleur”